Anunturi 2020

Premiul din partea mediului economic pe anul 2020

Se acorda studentului Calin Mihai Onofrei pentru proiectul de licenta “Rubik Cube Solver”

© postat: Stelian Brad, iulie 2020

Premiul din partea mediului economic pe anul 2020

Cmisiile de licenta si disertatie reunite de la specializarile Robotica romana Cluj, Robotica engleza Cluj, Robotica Bistrita, licenta si masterat, au analizat proiectele studentilor si au decis acordarea premiilor pentru cele mai bune proiecte in anul 2020 dupa cum urmeaza:

– cel mai bun proiect la licenta (Cluj romana, Cluj engleza, Bistrita romana) se acorda studentului Muresan Cristian Matei de la Robotica Bistrita. Criteriile care au stat la baza deciziei au fost: gradul de acoperire a domeniilor referitoare la robotica; realizarea practica; calitatea prezentarii publice; complexitatea solutiei tehnice; utilizarea celor mai avansate tehnologii; gradul de apropiere de o solutie industriala

Cel mai bun proiect de licenta la Robotica in 2020

Muresan Cristian Matei

©postat: Stelian Brad, iulie 2020

Incepand cu seria 2020, masteratul de Robotica beneficiaza de 4 cursuri facultative

La masteratul de Robotica se introduc, incepand cu seria din octombrie 2020, 4 cursuri facultative:
 

  • Inteligenta Artificiala pentru Robotica
  • Programare in Python pentru Robotica
  • Programare ROS pentru Roboti Mobili Autonomi
  • IoT pentru Aplicatii Industriale Robotizate si Automatizate
Detalii gasiti aici

© postat: Stelian Brad, iunie 2020

Locuri la doctorat cu bursa si fara taxa in sesiunea iulie 2020 in domeniul roboticii

Acest mesaj se adreseaza absolventilor de studii masterale in robotica, automatica, inginerie electrica, mecatronica sau calculatoare.  Pentru sesiunea iulie 2020, prof. Stelian Brad are un loc cu bursa la doctorat si un loc fara taxa la doctorat.

Se accepta candidati interesati de o cercetare doctorala intr-unul dintre urmatoarele domenii ale roboticii:

  • Inteligenta artificiala in robotica sociala
  • Roboti mobili autonomi, inteligenta artificiala pentru flote de roboti si IoT
  • Inteligenta artificiala si stiinta datelor in robotizarea in cloud a productiei
  • robotizarea “lean” a fabricilor inteligente folosind digital twins in timp-real, comisionare virtuala si roboti colaborativi-inteligenta artificiala in sisteme robotice colaborative cu aplicatii in medicina recuperativa

© postat: Stelian Brad, mai 2020

CAD SolidWorks pentru Robotica: indrumator de proiect

Incepand cu anul universitar 2020-2021, studentii de la Robotica beneficiaza de un indrumator de proiect intr-un concept modern, care ii ghideaza interactiv, pas-cu-pas, in modelarea si proiectarea in SolidWorks a robotilor (sistemul mecanic).


© postat Stelian Brad, conceptie si realizare clip video: Radu Comes, mai 2020

Practica 2020 la Robotica anii 1, 2 si 3

Pentru activitatea de practica la anii 1, 2 si 3 Robotica in 2020 va invitam sa descarcati documentele de aici:

 

Precizari importante: 

Având în vedere Deciziile Universității Tehnice din Cluj-Napoca cu privire la suspendarea activităților didactice față în față și desfășurarea acestora în regim online şi Procedura operaţională de examinare a studenţilor din cadrul UTCN, în anul universitar 2019-2020 stagiul de practică al studenților de la toate programele de studii de licenţă ale Facultăţii Construcţii de Maşini se va realiza prin efectuarea unui STUDIU INDIVIDUAL, în literatura de specialitate şi în mediul online.

Pentru anul acesta:

1. NU SE CERE CONVENTIE DE PRACTICA. Cine a facut practica sau studentii angajati pot aduce o adeverinta, daca doresc;

2. EVALUAREA se face pe baza unui RAPORT de practica realizat pe baza studiului individual;

3. TOTI STUDENTII primesc calificative pe baza Raportului de practica.

Ce trebui sa contina Raportul de practica se prezinta in Portofoliul de practica (atasat). Responsabilii de practica pot face sau admite modificari la continutul raportului de practica în cazul în care studentul este/a fost angajat sau a făcut practică efectivă la o firmă în timpul anului universitar, în funcţie de dotarea firmei. De asemenea, se accepta ca alternativa la linia standard, urmarea unor programe de perfectionare online sau dezvoltarea de proiecte la domiciliu sub coordonarea de la distanta asigurata de cadre didactice din universitate. Pentru studentii care au posibilitatea de derulare a practicii in companii care utilizeaza sau dezvolta tehnologii robotice se recomanda sa adopte aceasta solutie.

Responsabilii de practica sunt rugati sa informeze studentii despre cerintele privind evaluarea. Colocviul de prcatica se va sustine online, in perioada 24 – 27 iulie si in 1-4 sept. 2020.

Recomandari director specializare Robotica (prof. Stelian Brad) pentru cursuri online – certificatul de absolvire poate fi recunoscut in locul Raportului de Practica:

©postat: Stelian Brad, mai 2020

Oportunitate practica la Bosch

Descarcati materialul cu anuntul pentru practica de aici.

Anunță intentia de practica pe email, cu datele tale de contact, pe adresa proiect.start@ro.bosch.com sau aplică direct pe https://smrtr.io/3vJWd pentru a fi invitat la o discutie!


© postat: Stelian Brad, mai 2020

Admitere masterat Robotica 2020

Numar de locuri:

  • Robotica engleza Cluj: 20 locuri buget, 30 locuri cu taxa
  • Robotica romana Bistrita: 20 locuri buget, 5 locuri cu taxa

Admiterea la Masteratul de Robotica in 2020 se face la linia de studii cu predare in limba engleza (Cluj) si cu predare in limba romana (Bistrita). Numarul locurilor la buget si la taxa sunt stabilite de conducerea universitatii. Admiterea se va desfasura conform regulamentului conducerii Facultatii CM si regulamentului UTCN. Regulamentul il puteti descarca de aici.

In anul 2020, admiterea se va desfasura online, folosind mai multe mijloace de evaluare de la distanta (platforma Teams pentru interviu). In vederea interviului, va rugam sa analizati documentele anexate (Masterat Robotica Cluj si Masterat Robotica Bistrita).

Nu exista restrictia de a fi absolvent de Robotica licenta, ci doar aceea de a avea studii de licenta in inginerie.

Disciplinele de studiu la masterat le gasiti aici. Pentru seria care intra in 2020 la Masteratul de Robotica se introduc si discipline facultative, care intra intr-o schema de pregatire complementara. Detalii despre aceste discipline gasiti tot la link-ul mentionat mai sus.

De asemenea, pentru 8 studenti care vor fi admisi la Masteratul de Rototica se va acorda posibilitatea de a urma in regim de gratuitate (bursa pentru plata taxelor) un program aditional de specializare, de 7 luni. Programul de specializare se va derula in anul 2021. Un numar de 4 locuri vor fi acordate pentru specializarea in Industry 4.0 si un numar de 4 locuri pentru specializarea in Tehnologii Digitale pentru Industrii Creative (AR/VR, 3D Printing).

FOARTE IMPORTANT: In vederea derularii interviului de la distanta, va rugam sa completati in prealabil formularul de aici pentru a putea fi inregistrati pe platforma Teams. Nota: pentru detalii luati legatura cu prof. Stelian Brad

©postat: Stelian Brad, mai 2020

Examen licenta 2020

Din cauza starii de urgenta cauzata de pandemia COVID-19, examenul de licenta in 2020 se va derula in format online. Regulamentul de desfasurare a examenului de licenta il gasiti aici. Cititi-l cu mare atentie! Proiectul si anexele la proiect vor trebui incarcate pe un repository [probabil pe Teams], intr-o pagina care va fi creata in acest sens pentru specializarea in l. engleza si una pentru specializarea in l. romana. Documentele vor fi incarcate cu min. 24 ore inainte de data sustinerii publice pentru a oferi posibilitatea Comisiei de Licenta de a le analiza in timp util.

Pentru realizarea clip-ului video de 60 s anexat proiectului de licenta va recomandam sa utilizati OpenShot, care este “free”. Pentru detalii gasiti link-ul aici. In vederea pregatirii clip-ului video va rugam sa studiati urmatoarele modele, cu caracter orientativ: model 1model 2model 3model 4model 5model 6. Clip-ul trebuie sa puna accent pe rezultatul final al proiectului, pe ceea ce genereaza impact. Pentru uniformitate, rugamintea este de a incorpora in clip si logo-ul specializarii, pe care o gasiti in format png aici. De asemenea, recomandarea este de a adauga si sloganul <Robotica este “fun”>. Fundalul muzical nu este obligatoriu, dar va incurajam sa il adaugati. In acest sens va atragem atentia sa utilizati numai fundal muzical te sucare nu espus unor restrictii de reutilizare.

Materialele pentru licenta se incarca pe platforma TEAMS, in spatiul destinat fiecarui student, prin raspuns la rubrica “assignment” si va include:

  • Proiectul in format doc (docx) si pdf
  • Anexele in format pdf
  • Prezentarea ppt (pptx)
  • Clip-ul video de 60 s in format mp4

Procedura antiplagiat in UTC-N: aici

 

Termenul de predare a proiectelor: 13 iulie ora 11.30 am (atat pentru Robotica RO cat si pentru Robotica EN)


Alte precizari importante: fisa de progres si fisa cu nota secreta trebuie semnate de conducatorul de proiect, salvate pdf si trimise pe email la secretarul comisiei (dl. Florin Covaciu la Cluj, dl. Mihai Steopan la Bistrita). Fila din proiect cu aprecierile conducatorului de proiect trebuie completata si semnata de catre acesta si transmisa studentului pentru a o integra in forma pdf a proiectului. Acelasi lucru se aplica si pentru fisa din cadrul proiectului privind plagiatul.

Nota: pentru detalii luati legatura cu prof. Stelian Brad

©postat: Stelian Brad, mai 2020

Din martie 2020 un curs facultativ pentru anul III Robotica

“Programare in Python pentru Robotica”

In cadrul acestui curs se invata utilizarea limbajului Python in programarea robotilor inteligenti, in crearea aplicatiilor client-server om-robot, dar si rezolvarea altor probleme din inginerie, precum ar fi aplicatiile IoT.

Popularitatea acestui limbaj de programare este din ce in ce mai mare, odata cu cresterea interesului pentru Inteligenta Artificiala. Vedeti si: https://www.guru99.com/best-programming-language.html


Nota: pentru detalii luati legatura cu prof. Stelian Brad

©postat: Stelian Brad, februarie 2020

First Tech Challenge 2020 Campionatul Regional Cluj-Napoca 7-9 Febr. 2020

Partener local: Robotica Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

© postat: Stelian Brad, ianuarie 2020