Laboratorul IntelRobotiX – Inovație în Industria 4.0

Bine ați venit în laboratorul IntelRobotiX, un spațiu deschis și dinamic, dedicat mediului economic și destinat să revoluționeze industria 4.0 prin testare și experimentare de soluții avansate. Ne mândrim cu o gamă variată de roboți industriali de la producători de renume precum ABB, Kuka, Motoman, Fanuc și alții, împreună cu roboți autonomi mobili și roboți sociali.

Facilitățile noastre includ standuri specializate pentru automatizarea fabricației inteligente și securitatea rețelelor industriale, oferind expertiză în domenii de ultimă oră precum inteligența artificială pentru industrie, internetul lucrurilor (IoT) și digital twins. Ne străduim să fim un catalizator în digitalizarea și transformarea digitală a întreprinderilor din domeniul producției industriale.

IntelRobotiX pune la dispoziție și platforme inovatoare pentru optimizarea proceselor de fabricație robotizate, printre care se numără RobotStudio, RoboDK, Visual Components și altele. Cu aceste instrumente, companiile pot dezvolta, testa și valida concepte și procese înainte de implementarea în producție, crescând astfel eficiența și reducând costurile.

Prin intermediul laboratorului IntelRobotiX, vă invităm să explorați oportunitățile pe care le oferă tehnologiile emergente și să vă alăturați eforturilor noastre de a duce industriile spre viitorul digital. Ne dedicăm susținerii și colaborării cu parteneri și clienți în căutarea soluțiilor cele mai potrivite pentru a face față provocărilor specifice fiecărui proiect.

Alegeți IntelRobotiX pentru a vă transforma viziunea în realitate și pentru a deveni un lider în industria 4.0! Vă așteptăm cu entuziasm să descoperim împreună noile orizonturi în domeniul roboților și automatizării industriale.

IntelRobotiX = Laboratorul Distribuit de Robotică Industrială și Sisteme pentru Industria 4.0 funcționează ca o unitate suport pentru inovația digitală, având un rol central în promovarea și susținerea transformării digitale a mediului economic. Concentrat pe dezvoltarea și implementarea soluțiilor avansate de robotizare și sisteme digitale industriale complexe, acest laborator furnizează instrumentele și expertiza necesare pentru a facilita tranziția spre Industria 4.0. Laboratorul stimulează inovația digitală în industrie, urmărind să ajute la eficientizarea proceselor industriale și la îmbunătățirea productivității prin introducerea de tehnologii digitale de ultimă generație în practica industrială. Prin activitatea sa, Laboratorul Distribuit de Robotică Industrială și Sisteme pentru Industria 4.0 reprezintă un catalizator pentru creșterea competitivității mediului economic, facilitând adoptarea și integrarea tehnologiilor digitale și a proceselor de robotizare în întreaga industrie.

Servicii de specialitate

Explorarea și verificarea utilizării roboților industriali – Vă oferim suport pentru a concepe și testa aplicații robotizate practice unde roboții de marcă renumită, precum ABB, Kuka, Fanuc, Motoman etc., sunt puși la dispoziție. Scopul este acela de a identifica și implementa soluții care să optimizeze procesele de producție.

Implementarea automatizării în procesele de producție și creșterea eficienței acestora – Ne concentrăm asupra utilizării tehnologiilor avansate pentru a automatiza procesele de fabricație, astfel încât să se obțină un plus de eficiență și productivitate.

Analiza și supervizarea performanței soluțiilor robotizate în contextul deciziilor de investiții – Acest serviciu oferă o evaluare temeinică a viabilității și eficienței soluțiilor robotizate înainte de a angaja fonduri considerabile pentru implementarea lor.

Crearea și testarea prototipurilor bazate pe inteligență artificială pentru a îmbunătăți procesele industriale – Prin acest serviciu, ne angajăm să dezvoltăm și să testăm prototipuri de aplicații software care încorporează inteligență artificială pentru optimizarea producției industriale.

Supravegherea performanței echipamentelor prin tehnologia I-IoT în cadrul proceselor de fabricație inteligentă – Vă ajutăm să dezvoltați și testați tehnologia Internet of Things la nivel industrial (I-IoT) pentru a monitoriza în timp real performanța echipamentelor și pentru a ajusta procesele de fabricație într-o manieră eficientă.

Analiza avantajelor financiare și operaționale ale investițiilor în Industria 4.0 și inteligența artificială – Oferim evaluări detaliate care să pună în evidență beneficiile aduse de investițiile în tehnologiile Industriei 4.0 și inteligență artificială, pentru a susține luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

Îmbunătățirea aptitudinilor în domenii esențiale ale Industriei 4.0 – Furnizăm oportunități de formare și dezvoltare de competențe într-o varietate de domenii cheie ale Industriei 4.0, incluzând programarea roboților, inteligență artificială, securitatea rețelor industriale, simulările digitale ale proceselor de producție (digital twin), utilizarea I-IoT și operațiunile cu roboți mobili autonomi.

Acces la infrastructură avansată pentru inovație în industria 4.0

Stație de Lucru cu Celulă Robotică ABB IRB 1600 – Pe această stație se pot derula activități de manipulare și inspecție video automatizată, integrare de inteligență artificială pentru interacțiunea om-robot, dezvoltare și testare de aplicații cu tehnologii robotice ABB, implementare de soluții de comunicare în cloud, programare în limbajul RAPID, dezvoltarea de aplicații client-server și edge computing, stabilirea comunicației între robot, PLC și computer, precum și experimentarea de aplicații IoT.

Stație de Lucru cu Celulă Robotică ABB IRB 1600 pentru Sudare cu Arc Electric – Această stație permite derularea activităților de sudare cu arc electric automatizată, utilizând celula robotică ABB IRB 1600. De asemenea, se pot dezvolta și testa aplicații cu tehnologii robotice ABB, implementa soluții de comunicare în cloud, programare în limbajul RAPID, dezvoltarea de aplicații client-server și edge computing, precum și explorarea de aplicații IoT.

Stație de Lucru cu Celulă Robotică ABB IRB 140 pentru Montaj – Această stație este specializată pentru derularea activităților de montaj automatizat folosind celula robotică ABB IRB 140. Se pot efectua aplicații cu logică complexă pentru manipulare, montaj, conturare, interacțiunea dintre robot și PLC, precum și programare în limbajul RAPID.

Stație de Lucru cu Celulă Robotică FANUC LR Mate 200 iD – Această stație este destinată pentru programarea și utilizarea tehnologiilor robotice Fanuc, cu aplicații care includ operarea axelor externe, inspecția și montajul.

Stație de Lucru cu Celulă Robotică Motoman Yaskawa SDA10D pentru Manipulare – Această stație permite derularea activităților complexe de montaj și manipulare, folosind celula robotică Motoman Yaskawa SDA10D.

Stație de Lucru cu Celulă Robotică Motoman Yaskawa SDA10D cu 2 Brațe – Această stație de lucru oferă posibilitatea de a efectua aplicații de manipulare avansate, folosind celula robotică Motoman Yaskawa SDA10D cu două brațe. Funcționalitățile includ comunicarea TCP-IP cu gripper-ul ROBOTIQ, controlul I/O al gripper-ului SMC, și controlul I/O al mesei indexoare.

Stație de Lucru cu Robotul Umanoid NAO – La această stație, companiile pot experimenta cu aplicațiile sociale oferite de robotul umanoid NAO. NAO este special conceput pentru a interacționa cu oamenii într-un mod natural și prietenos, ceea ce îl face ideal pentru mediile de servicii clienți, educație și cercetare. Utilizând algoritmi sofisticați de inteligență artificială, NAO poate fi configurat să funcționeze ca un chatbot interactiv, oferind răspunsuri personalizate și conversând fluid cu utilizatorii. Prin intermediul acestui serviciu, companiile pot explora potențialul unui asistent robotizat în îmbunătățirea experienței clienților și optimizarea proceselor interne.

Stație de Lucru cu Robotul Umanoid Pepper – Această stație pune la dispoziție robotul umanoid Pepper, care este special conceput pentru interacțiuni sociale. Pepper este un robot cu o personalitate unică și capabil să recunoască emoții, fapt care îl face ideal pentru mediile de servicii clienți și evenimente publice. Pepper poate fi, de asemenea, programat să funcționeze ca un chatbot, permițându-i să poarte conversații complexe și să răspundă la întrebări în timp real. Utilizând acest serviciu, companiile au oportunitatea de a explora utilizarea unui robot umanoid pentru îmbunătățirea interacțiunilor cu clienții și a experienței acestora.

Stație de Lucru cu Licență Software RobotStudio pentru Roboți Industriali ABB – Această stație permite proiectarea și testarea celulelor robotice complexe cu roboți ABB prin intermediul software-ului de simulare și programare offline, RobotStudio. Beneficiind de o licență completă, utilizatorii pot efectua comisionare virtuală, dezvolta interfețe om-robot, crea aplicații client-server și aplicații în cloud. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru companii de a experimenta și a îmbunătăți procesele lor de automatizare folosind roboți industriali ABB.

Stație de Lucru cu Licență Software RoboDK pentru Roboți Industriali – La această stație, cu ajutorul licenței de software RoboDK, utilizatorii pot proiecta și testa celule robotice complexe cu orice tip de roboți industriali. Serviciul include comisionare virtuală, dezvoltarea de interfețe om-robot, crearea de aplicații client-server și aplicații în cloud. Aceasta oferă companiilor o flexibilitate maximă în experimentarea cu diverse tipuri de roboți industriali și în optimizarea proceselor lor de automatizare.

Stație de Lucru cu Licență Software Visual Components pentru Simulare 3D în Producție – Această stație include o licență pentru software-ul de simulare 3D Visual Components, care permite proiectarea și testarea celulelor robotice complexe cu orice tip de roboți. Comisionarea virtuală, dezvoltarea de interfețe om-robot, crearea de aplicații client-server și aplicații în cloud sunt doar câteva dintre posibilitățile disponibile. Aceasta este o oportunitate valoroasă pentru companiile care doresc să vizualizeze și să îmbunătățească procesele lor de producție într-un mediu 3D complex și precis.

Stație de Lucru cu Robotul Social Furhat – Furhat este un robot social interactiv unic care îmbogățește interacțiunea cu utilizatorii prin intermediul expresivității sale umanoide avansate și a capacității sale de a interpreta și răspunde la interacțiunile umane. La această stație, companiile au oportunitatea de a explora și a dezvolta aplicații pentru Furhat, incluzând, dar fără a se limita la, roluri de asistență pentru clienți, suport educațional, sau interfață pentru servicii și produse. Este o oportunitate de a descoperi potențialul și beneficiile pe care le poate aduce un robot social în mediul de afaceri sau educațional.

Stație de Lucru cu Modul de Securitate Cibernetică pentru Rețele Industriale – Acestă stație este echipată cu un modul de securitate cibernetică avansat pentru rețele industriale, care oferă o gamă extinsă de funcționalități pentru protejarea și optimizarea rețelelor de producție. Modulul include funcții de comutare între rețelele industriale, monitorizare, alocare de adrese, rutare, firewall, configurare a rețelelor separate de tip VLAN, traducere a adreselor de rețea (NAT), și setare a rețelelor private virtuale (VPN). În plus, modulul este echipat cu minim 30 de porturi pentru a se potrivi nevoilor variate ale rețelei dvs. industriale. Acest serviciu oferă companiilor posibilitatea de a testa și a optimiza securitatea cibernetică a rețelelor lor industriale, protejându-se astfel împotriva amenințărilor digitale și asigurându-se că sistemele lor de producție funcționează eficient și în siguranță.

Stație de Lucru cu Modul de Control pentru Sisteme Deschise – Această stație este echipată cu un modul de control avansat pentru sisteme deschise, care poate fi utilizat pentru a optimiza și a personaliza operarea roboților industriali și a aplicațiilor robotice. Modulul include cinci componente principale: Controler logic programabil: compatibil cu controlul axelor roboților industriali și pentru aplicații robotice deschise. Acesta suportă comunicarea în cloud, extinderea numărului de intrări și ieșiri, și suportă protocoale de comunicare industrială. De asemenea, include o sursă de alimentare 24V/8A, card de memorie, cablu Ethernet, șină pentru fixare. Interfață om-mașină: un ecran mare de 15.6 inci cu 16 milioane de culori, care asigură o interacțiune eficientă și intuitivă între operatori și mașini. Interfața este compatibilă cu controlerul logic programabil. Licențe software pentru automatizare industrială: un pachet de licențe care permit realizarea aplicațiilor de automatizare industrială cu controlere logic programabile, inclusiv comunicare în cloud, gateway și simulare. Licențe software și microcontrolere pentru automatizare industrială: un pachet de licențe și microcontrolere care permit realizarea aplicațiilor de automatizare industrială, compatibile cu Windows, Linux și Mac OS. Sursa de alimentare: o sursă de alimentare robustă JXNC-YPS02-E pentru asigurarea alimentării stabile a întregului sistem. Companiile care apelează la acest serviciu pot testa și dezvolta soluții de control pentru sistemele lor de producție deschise, beneficiind de un mediu flexibil și puternic care poate fi personalizat în funcție de nevoile lor specifice.

Stație de Lucru cu Platformă Robotică Mobilă Deschisă – Această stație de lucru include o platformă robotică mobilă avansată și complet personalizabilă, echipată cu un sistem de operare ROS 1 sau ROS 2 și integrabilă cu Gazebo. Platforma este dotată cu funcționalități pentru inteligență artificială și dispune de 4 roți, sisteme SLAM și V-SLAM pentru cartografiere și navigare autonomă. Prin intermediul sistemului de detecție a obstacolelor, a LIDAR-ului și a camerei stereo, această platformă poate fi utilizată în medii complexe, oferind soluții de mobilitate avansate. De asemenea, include un modul voce pentru interacțiuni inteligente și este echipată cu un PC industrial, o aplicație de control și un monitor pentru o gestionare eficientă. Folosind această stație de lucru, companiile pot explora și dezvolta soluții inovatoare de mobilitate autonomă, aplicabilități pentru inteligență artificială și pot experimenta cu tehnologii avansate de navigare și detecție a obstacolelor.

Stația de Lucru SIDEMO S7-315F + Axa SMC – Această stație oferă posibilitatea de a experimenta cu programarea PLC și de a controla o axă SMC prin arhitectura I/O. Este un mediu ideal pentru testarea și îmbunătățirea proceselor de automatizare industrială.

Stația Demonstrativă V20 – Această stație de lucru este specializată în parametrizare și control al motoarelor trifazate, precum și în comunicare Modbus RS-485. Este un spațiu perfect pentru a învăța și a se familiariza cu funcționarea și controlul motoarelor electrice și comunicarea industrială.

Stația Demonstrativă LOGO Soft Comfort – Această stație permite programarea PLC folosind limbajul de programare FBD (Function Block Diagram), precum și controlul intrărilor și ieșirilor (I/O). Este un mediu ideal pentru cei interesați de programarea PLC și controlul proceselor industriale.

Celulă Robotică KUKA KRC 2 SR pentru Aplicații de Manipulare – Această stație de lucru include o celulă robotică KUKA, care permite dezvoltarea și testarea de aplicații de manipulare. De asemenea, este posibilă comunicarea în Cloud, ceea ce permite experimentarea cu soluții de automatizare și conectivitate în cloud.

Stația Demonstrativă SMC MAS 201 – Această stație de lucru oferă posibilitatea de a experimenta cu aplicații automatizate ce folosesc actuatori pneumatici liniari pentru manipularea de piese corp. Este o oportunitate excelentă de a învăța și a se familiariza cu tehnologia pneumatică în contextul industriei 4.0.

Stația Demonstrativă SMC MAS 202 – Aceasta stație oferă un mediu în care se pot dezvolta și testa aplicații automatizate care utilizează actuatori pneumatici liniari și oscilanți, împreună cu un gripper pneumatic pentru manipularea pieselor de tip arbore.

Stația Demonstrativă SMC MAS 203 – Stația SMC MAS 203 este specializată în aplicații automatizate care utilizează actuatori pneumatici liniari și sisteme de prindere cu vacuum pentru manipularea pieselor de tip capac.

Stația Demonstrativă SMC MAS 204 – Această stație permite dezvoltarea și testarea aplicațiilor automatizate care folosesc actuatori pneumatici rotativi și un sistem de prindere cu gripper pentru manipularea pieselor de tip rulment.

Stația Demonstrativă SMC MAS 205 – Stația SMC MAS 205 este echipată pentru aplicații automatizate care utilizează actuatori pneumatici liniari tandem paralel, cilindri ghidați și sisteme de prindere cu gripper pentru transferul și manipularea pieselor.

Stația Demonstrativă SMC Electropneumatic – Aceasta stație oferă posibilitatea de a experimenta cu aplicații automatizate care folosesc actuatori electrici liniari și sisteme de prindere cu vacuum pentru transferul și manipularea pieselor la un punct fix.

Licența Software de Simulare Automatizări Pneumatice – AUTOSIM 200 – Această licență de software permite proiectarea și testarea funcționării schemelor pneumatice și electrice, construcția tablourilor de bord și a modelului 3D pentru aplicații de automatizare. O resursă valoroasă pentru învățarea și perfecționarea abilităților de automatizare pneumatică.

Stația de Testare Automatizare cu Sistem Vision și RFID – Standul cu tehnologii de identificare este echipat cu două instrumente esențiale pentru industria modernă – un cititor de coduri de bare și un dispozitiv de identificare prin radiofrecvență (RFID). Acest stand este ideal pentru formarea tehnică în domenii precum citirea și interpretarea codurilor 1D și 2D, recunoașterea optică a caracterelor (OCR), recunoașterea obiectelor, verificarea calității codului, compararea rezultatelor de citire cu o valoare prestabilită și formatarea datelor pentru utilizare ulterioară. Camera video SIMATIC MV440 de la Siemens este un instrument versatil care poate citi o gamă largă de coduri de bare și matrici, indiferent de metoda de imprimare sau de suportul de transport folosit. Cu o rază de operare cuprinsă între 70 mm și 3.000 mm, aceasta poate fi utilizată într-o varietate de scenarii industriale. Cititorul RFID RF250R, pe de altă parte, este ideal pentru aplicarea în domenii cum ar fi tehnologia de asamblare și manipulare, logistică de producție și intralogistică, și tehnologia de transport. Prin atașarea unui transponder la produse sau paleți, acesta poate fi utilizat pentru identificarea rapidă și eficientă a diferitelor obiecte în cadrul unei operațiuni industriale. Prin intermediul acestui stand, studenții și profesioniștii din industrie pot obține experiență practică cu aceste tehnologii esențiale, înțelegând modul în care acestea pot fi aplicate pentru a îmbunătăți eficiența și acuratețea proceselor industriale.

Servicii de formare profesională

Programare basic, intermediară și avansată PLC-uri Siemens – De la începător la expert, acest program de formare detaliat vă va oferi abilitățile necesare pentru a programa, diagnostica și repara PLC-urile Siemens. Inclusiv cursuri despre cele mai recente tehnologii și practici din domeniu, această formare vă va pregăti pentru cerințele din industria modernă de automatizare.

Programare basic, intermediară și avansată roboți ABB – Acest program de formare va acoperi aspectele esențiale ale programării roboților ABB. De la inițierea în principiile de bază ale programării robotice la dezvoltarea de soluții avansate pentru automatizare, veți fi ghidat pas cu pas de experți calificați.

Programare basic, intermediară și avansată roboți Fanuc – Prin acest program de formare, veți învăța cum să programați roboți Fanuc pentru o varietate de sarcini în mediul industrial. De la setarea și calibrarea roboților, până la crearea de programe complexe, veți deveni competent în lucrul cu aceste sisteme de automatizare sofisticate.

Programare basic, intermediară și avansată roboți Motoman Yaskawa – Acest curs vă va ghida prin toate aspectele necesare pentru programarea eficientă a roboților Motoman Yaskawa. Vă veți familiariza cu principiile de bază, dar și cu tehnicile avansate, ce permit o utilizare optimă și eficientă a acestor roboți în diferite situații industriale.

Programare basic, intermediară și avansată roboți Kuka – Acest program de formare vă va îndruma de-a lungul întregului proces de programare a roboților Kuka, de la inițierea în operarea de bază până la dezvoltarea de aplicații complexe. Vă veți însuși tehnicile și competențele necesare pentru a lucra eficient cu roboții Kuka într-o gamă largă de aplicații industriale.

Programare Python pentru aplicații industriale – Dezvoltat pentru a oferi o înțelegere solidă a limbajului de programare Python și a utilizării acestuia în aplicații industriale, acest curs va acoperi aspecte precum structurile de date, algoritmii, obiectele, clasele și modulul Python pentru aplicații de automatizare.

Proiectare sisteme robotizate în RoboDK – Acest program oferă cunoștințe și competențe practice pentru proiectarea sistemelor robotizate folosind RoboDK. Veți învăța să simulați, să programați și să optimizați procesele de producție robotizată.

Inteligență artificială pentru industrie – Acest curs vă oferă o înțelegere aprofundată a modului în care tehnologiile de inteligență artificială (IA) pot fi aplicate în sectorul industrial. Atingând subiecte precum învățarea automată, procesarea limbajului natural, analiza predictivă și rețelele neuronale, veți învăța cum să dezvoltați soluții de IA care pot optimiza operațiunile, îmbunătăți eficiența și conduce la inovații în producție.

Dezvoltare și utilizare de replici digitale (Digital Twins) – Gemenii digitali sunt o tehnologie emergentă care are potențialul de a revoluționa producția și gestionarea activelor. Acest curs vă va arăta cum să creați și să utilizați gemeni digitali pentru a modela, a analiza și a îmbunătăți sistemele de producție. De la crearea modelelor digitale bazate pe formalisme matematice avansate, la simularea și analiza performanței cu inteligență artificială, veți învăța cum să folosiți această tehnologie puternică pentru a aduce beneficii tangibile în activitatea dumneavoastră.

Proiectare sisteme robotizate în Visual Components – Cursul de proiectare a sistemelor robotizate în Visual Components oferă o introducere în crearea de scenarii robotizate avansate. Veti învăța să configurați și să programați roboți virtuali, să creați fluxuri de lucru eficiente și să proiectați sisteme de producție robotizate complet funcționale, permițându-vă să analizați și să optimizați procesele de producție înainte de a fi implementate în realitate.

Dezvoltare de chatbot-uri, asistenți virtuali autonomi – Acest curs oferă o introducere în proiectarea și dezvoltarea chatbot-urilor și a asistenților virtuali autonomi. Cursanții vor învăța despre principiile fundamentale ale procesării limbajului natural, designul conversațional și crearea de experiențe interactive personalizate, permițându-le să creeze soluții de asistență bazate pe AI care pot îmbunătăți serviciul pentru clienți și eficiența operațională.

Programare ROS pentru roboți mobili – Cursul de programare ROS pentru roboți mobili se axează pe dezvoltarea abilităților necesare pentru a crea și a îmbunătăți performanța roboților mobili. De la învățarea principiilor de bază ale ROS (Robot Operating System) la implementarea de algoritmi pentru autonomie, acest curs vă va echipa cu competențele necesare pentru a naviga în domeniul în continuă evoluție al roboților mobili.

Programare roboți sociali – În acest curs, veți învăța cum să programați roboți sociali care pot interacționa în mod natural și eficient cu oamenii. Acoperind subiecte cum ar fi recunoașterea emoțiilor, învățarea prin interacțiune și dezvoltarea comportamentelor complexe, cursul vă va ajuta să creați roboți care pot îmbunătăți experiența umană într-o varietate de contexte sociale.

Proiectare sisteme robotice pentru aplicații non-industriale – Cursul nostru privind proiectarea sistemelor robotice pentru aplicații non-industriale se concentrează pe dezvoltarea abilităților necesare pentru a proiecta și a implementa soluții robotice inovatoare în domenii cum ar fi sănătatea, educația și gospodăriile. Cursanții vor învăța cum să proiecteze, să programeze și să integreze roboți într-o varietate de scenarii de viață reală.

Dezvoltarea de arhitecturi robotice în cloud pentru industria 4.0 – Veti fi introdusi în conceptele cheie ale tehnologiilor cloud, precum și în modul în care acestea pot fi utilizate pentru a facilita comunicarea între roboți și pentru a îmbunătăți eficiența operațională a proceselor de producție. De asemenea, veți învăța despre protocoalele de securitate pentru protejarea datelor și a informațiilor în medii de lucru interconectate.

Proiectare si simulare sisteme automatizate utilizand actuatori pneumatici – Acest curs oferă o introducere în utilizarea actuatorilor pneumatici în sistemele automatizate. Veti învăța cum să proiectați și să simulați sisteme care utilizează această tehnologie pentru a îndeplini o varietate de sarcini, de la manipularea delicată a produselor până la realizarea operațiilor de asamblare de mare viteză. In plus, veți fi introduși în concepte de siguranță, eficiență energetică și reducere a zgomotului în sistemele pneumatice.

Programare PLC in diagrame Grafcet, Function Block pentru automatizare – Acest curs vă va introduce în programarea PLC-urilor folosind diagramele Grafcet și Function Block. Veți învăța cum să utilizați aceste metodologii pentru a programa sisteme de control automatizate, învățând concepte cheie precum logica booleană, secvențierea operațiilor și gestionarea erorilor. Prin aplicarea acestor cunoștințe, veți putea să proiectați și să implementați soluții de automatizare personalizate pentru o varietate de aplicații industriale.